Alankomaiden lomamatka 2009

- Amsterdam / Groningen -
- Loppusanat -

Matkakertomus / matkapäiväkirja eräästä lomareissusta vieraaseen maahan.

Lopuksi

Tämä matkakertomus / matkapäiväkirja perustuu omakohtaisiin kokemuksiin ja on kirjoitettu omien lomamatkalla tehtyjen muistiinpanojen ja muistikuvien pohjalta. Jos tässä tekstissä on jotain asiavirheitä, niin joko muistan väärin tai sitten olen käsittänyt jotain väärin. Emme ole perehtyneet Alankomaihin yhtään syvällisemmin, vaan olimme reissussa tavallisina turisteina. Mikäli tässä on jotain aivan kauheasti pielessä, niin minulle voi lähettää siitä sähköpostia.

Alankomaat valikoitui meidän kaupunkilomakohteeksi sen takia, että eräs henkilö asustelee Groningenissa ja halusimme käydä katsomassa miltä hänen väliaikainen kotinsa näyttää ja miten maailmalla menee. Samalla pääsimme tutkailemaan miltä Amsterdam näyttää, omasta viime käynnistä kun on aikaa melkoisen paljon.

Liikkuminen oli helppoa, koska Amsterdamissa varsinkin pääsi kävellen lähes joka paikkaan. Junamatka Groningeniin oli myös yllättävän helppo, vaikka junaa piti vaihtaa ja välillä mennä bussilla. Junissa tulee vain huomioida, että ne voivat mennä matkalla poikki, eli pitää tietää missä päässä junaa istuu. Lentokentältä pääsi junalla erittäin helposti Amsterdamin keskustaan, eli raideliikenne on pop! Rautatieasemilta saa infopisteistä tai lipunmyynnistä printattuna matkustusohjeen. Se on erittäin kätevä jos joutuu vaihtamaan matkan varrella junaa. Siitä selviää vaihtoasemat, laiturit sekä lähtö- ja tuloajat.

Hotellimme oli uudehko neljän tähden hotelli. Ruokailu siellä oli kallista, joten emme ottaneet majoitukseen edes aamiaista. Hotelli oli rauhallisella paikalla joen varrella, tarpeeksi kaukana keskustan hälinästä. Rautatieasemalle käveli noin vartissa, eli ei mikään mahdoton matka, ellei ole ihan puujalka. Lisäksi jos ei pidä myssyporukasta, on hotelli hyvä valinta senkin suhteen.

Hinnaltaan Amsterdam oli ihan kohtuullinen. Ruoka maksoi saman mitä Helsingissä, noin suurin piirtein. Pienet supermarketit keskustassa olivat kalliita, mutta Albert Heijn vähän sivummalla puolestaan jo edullinen. Vaatetta oli tarjolla paljon ja tavarataloista sai ainakin nyt alennusmyyntien aikaan vaatteita kohtuulliseen hintaan. Pienemmissä matkamuistokaupoissa esim. t-paitojen hinnat vaihtelivat aika paljonkin, joten vertaileminen kannattaa.

Amsterdamista jäi tällä kertaa huomattavasti positiivisempi kuva mitä viime reissulla. Silloin päivisinkin häirinneet huumekauppiaat loistivat poissaolollaan. En tiedä mitä asialle on siellä tehty, mutta nähtävästi jotain, sillä nyt siellä sai liikkua täysin rauhassa heiltä. Sitä en osaa sanoa, että millainen meno on myöhään illalla ja yöllä.

Tähän on turha tehdä mitään listaa hinnoista, niitä tuli tekstissä jo jonkin verran ilmi. Hotelleja on erihintaisia, kuten myös lentoja. Meillä hotelli + lennot Finnairilla tekivät vähän alle 900 euroa. Siihen päälle ruokailut, junamatkat, auton pysäköinti + tuliaiset, niin kyllähän sitä rahaa meni ihan kiitettävästi. Lisäksi koirat olivat tuon ajan koirahoitolassa, mikä on yksi monen koiranomistajan lisämenoerä.

Omien kokemusten perusteella Amsterdamia voi nyt suositella myös niille, jotka eivät viihdy coffee shopeissa tai käytä punaisten lyhtyjen alueen palveluita. Kauniina kesäpäivänä se on loistava paikka kävellä ja katsella maisemia. Missään nimessä ei kannata unohtaa kanavaristeilyä.


Rentouttavia kaupunkilomia!


- edellinen päivä - etusivulle -


© Rauno Vääräniemi