Alankomaiden lomamatka 2009

- Amsterdam -
- 5. päivä -

Matkakertomus / matkapäiväkirja eräästä lomareissusta vieraaseen maahan.

Maanantai 6.7.2009

Pitkään nukkuminen sain tänään jatkoa, eli heräsimme jälleen puoli yhdeksän aikaan. Tuli nukuttua oikein pitkä yö. Hotellihuoneen sänky oli aika kova, eikä selkäni oikein tykännyt siitä, silti sitä väsyneenä nukkuu melkein missä vaan.


Näkymä hotellihuoneen ikkunasta
Näkymä hotellihuoneen ikkunasta

Aamiainen oli totuttuun tapaan hotellihuoneessa. Meillä oli aika kiireetön aamu, sillä tälle päivälle ei ollut muuta ohjelmaa kuin hotellista poistuminen ja lentokentälle matkaaminen. Kaupungille ei ollut enää mitään tarvetta eikä haluja lähteä, sieltä oli nähty jo se mitä piti ja vähän päälle. Noin puoli kahdentoista kieppeillä poistuimme huoneesta ja kirjauduimme ulos hotellista. Se sujui nopeasti ja huoneen hinta veloitettiin samalla luottokortilta. Neljä yötä tässä hotellissa maksoi n. 450 € kahdelta hengeltä. Hintaan sisältyi joku kaupunkivero. Kyllä Amsterdamissa yöpyy paljon halvemmalla, mutta tällä kertaa valintamme osui tähän neljän tähden uudehkoon hotelliin, eikä se mielestämme ollut yhtään huono valinta. Hotelissa sai olla rauhassa, minkäänlaisia häiriöitä ei ollut koko aikana ja henkilökunta oli palvelualtista.

Seuraava etappi oli rautatieasema, jonne kiskoimme matkalaukkumme. Onneksi meillä on lyhyitä matkoja varten pienemmät, myös junissa helpommin kuljetettavat, matkalaukut. Rautatieasemalla oli yksi kahden tiskin lipunmyyntipiste, joka myi matkalippuja vain lentokentälle. Ostimme sieltä liput ja nousimme seuraavaan junaan.


Schipholin lentokenttä
Schipholin lentokenttä

Tällä kertaa junamatka oli tulomatkaa nopeampi, kestäen vain vähän alle varttitunnin. Lentokentällä meillä oli hyvästi aikaa ennen lähtöselvityksen avautumista. Aika tuli käytettyä paikkoja katsellen. Lentokentällä oli aika paljon erilaisia myymälöitä sekä kahvi- ja ruokapaikkoja.


Lentokentän yläkerran ruokapaikka
Lentokentän yläkerran ruokapaikka

Kävimme ruokailemassa lentokentän yläkerrassa olevassa ruokapaikassa. Siellä sai itse valita eri tiskeiltä mitä haluaa syödä. Tarjolla oli myös lämmintä ruokaa, jota hieman elämäänsä kyllästyneen oloinen kaveri teki. Tilasin häneltä pihvin ja se paistettiin siinä nenäni edessä. Vaimo otti puolestaan kalaa. Pihvi limun kanssa maksoi 15,55 € ja kala-annos limun ja ketsupin kanssa maksoi 14,05 €. Annokset olivat tarpeeksi isoja, joten nälkä lähti ilman muita lisukkeita.

Samalla tasolla ravintolan kanssa oli ulkopuolella terassi, jossa näytti olevan muutama lentokonebongari kiikareidensa kanssa. Olivat jo sen verran ikääntynyttä porukkaa, joten uskoisin herrojen nähneen jo muutaman lentokoneen.


Finnairin lennon lähtöselvitystiskit
Finnairin lennon lähtöselvitystiskit

Kävimme hyvissä ajoin selvittämässä lähtöselvitystiskin. Ruokailun jälkeen kerkesimme istua vielä kertaalleen kahvilla ja jäätelöllä ennen lähtöselvityksen avautumista. Olimme siellä tällä kertaa ihan ensimmäisiä. Liput kourassa menimme turvatarkastuksen läpi, jonka jälkeen oli lisää myymälöitä. Kävimme tekemässä hieman ostoksia, vähän namia ja hieman juotavaa. Katselin myös elektroniikan hintoja, mutta jälleen kerran piti todeta, että esimerkiksi kameroita saa Suomesta aika paljon halvemmalla. Kukahan noista kaupoista vielä ostaa noin korkeilla hinnoilla?

Kone Suomeen lähti aikataulun mukaan ja oli perillä Helsinki - Vantaan lentokentällä kymmenen kieppeillä, eli vähän aikataulusta edellä. Matkalaukkuhihnojen luona varmistin vaimoni havainnon, eli Madventures-kaksikko oli ollut meidän kanssa samalla lennolla seuralaisineen.

Seuraavaksi kiskoimme matkalaukkumme T1-terminaaliin, jossa maksoin auton pysäköinnin lippuautomaattiin. Se ryökäle vaati minulta 55 € reissun ajalta, mikä oli tietysti maksettava. Halvempi vaihtoehto tuo oli meille mitä taksilla ajaminen edestakaisin. Pysäköinnin summa riittäisi juuri yhdensuuntaiseen taksimatkaan.

Reissu oli ohi yhdentoista aikoihin, eli olimme silloin onnellisesti kotona.- edellinen päivä - Loppusanat -


© Rauno Vääräniemi