Bulgarian kuva-albumit ja matkakertomukset

www.mirakle.net - Matkakuvia - nettipostikortteja - kääpiöpinserin elämää - koeajoja      
www.rutinoff.net - Rutinoffin kuskin tarinoita - Ernesti Kilarin elämää - autoiluaiheista kirjallisuutta

Tietoa sivustosta ja tekijästä

Monet tiedot käyvät ilmi matkakertomuksesta, mutta tässä lyhyt tiivistelmä näistä sivuista ja tekijästä.

Olen harrastanut jonkin verran kirjoittamista, jonka seurauksena kirjoittamiani kirjoja on ilmestynyt neljä kappaletta. Olen itse syntynyt 60-luvun lopulla, avovaimoni 70-luvun alussa ja poika 90-luvun puolessa välin. Teemme reissut vähintään tällä kokoonpanolla. Kirjoittamisharrastus poiki myös nämä Bulgaria-aiheiset sivut. Näillä sivuilla on tällä hetkellä kuvia kahdelta Bulgarianmatkalta ja myös kuvalliset matkakertomukset. Löysimme itse vahingossa Bulgarian, kun tutkimme mahdollisimman lyhyen lentomatkan päässä olevia matkakohteita. Minulla olisi kaipuu kauemmaksi, mutta kun kaikki perheessä eivät voi lentää pitkiä matkoja, on Bulgaria ainakin meille hyväksi todettu vaihtoehto.

Näiden sivujen ei ole tarkoitus olla mikään ylistyslaulu Bulgarialle, vaan jokainen saa ja joutuu tekemään itse omat päätöksensä maan hyvyydestä tai huonoudesta. Omalta kohdalta voin sanoa, että mikäli terveyttä riittää, teemme Bulgariaan vielä ainakin kolmannen reissun.

En ole mikään kulttuuri-ihminen, joten kirkot, museot ja sen sellaiset paikat jäävät välistä meidän lomalla. Näiden sivujen informatiivinen anti keskittyy lähinnä kuviin ja siihen, mitä normaalisti voi sattua ja tapahtua, niin hotellilla kuin taksissa tai vaikka shoppaillessa. Yöelämä ja biletys ovat myös suurimmaksi osaksi taakse jäänyttä elämää, mutta drinkeillä pitää sentään kerran tai pari lomalla käydä.

Kenelläkään ei ole pakko lukea näitä juttuja tai katsella kuvia, jos maa tuntuu vastenmieliseltä. Saamani palautteen mukaan sivut ovat tulleet monelle hyväksi avuksi matkakuumeeseen. Palautetta minulle voi laittaa joko matkakertomusten yhteydessä olevaan palautekenttään tai lähettää sähköpostia rauno@rutinoff.com. Jos tekstissä on pahoja asiavirheitä, niin laittakaa ihmeessä palautetta. Tutkitaan asia ja korjataan, mikäli on aihetta. Hintojen suhteen olkaa varovaisia, sillä ne vaihtelevat kojusta toiseen ja voivat olla pari vuotta tekstin kirjoittamisen jälkeen aivan muuta. Muutenkin oman terveen järjen käyttö netin tekstejä lukiessa on suotavaa. Tämä sivusto ei vaaranna kuitenkaan terveyttäsi samalla tavalla mitä tupakka tai alkoholi, mutta silmät voivat rasittua monitoria tuijottaessa.

Kannattaa myös käyttää hyödyksi netin hakupalveluita ja keskustelupalstoja, sillä siellä on kaikesta paskasta huolimatta muutamia todella paljon Bulgariasta tietäviä ihmisiä. Tuosta tuli vielä mieleen, että yksi syy näihin sivuihin on juuri tuo keskustelupalstojen ilmapiiri, jossa asialliset keskustelut jäävät epämääräisen mökellyksen jalkoihin. Kritisoida saa ja pitääkin, mikäli on aihetta, mutta myös sen voi tehdä asiallisesti.

Hyvää ja antoisaa lomaa Bulgariassa tai jossain muussa maassa!

Rauno Vääräniemi Takaisin matkakertomuksiin ja kuviin. 
© Rauno Vääräniemi