Bulgarian lomamatka kesäkuussa 2004

- Burgas - Sunny Beach - Nessebar - Ropotamojoki - Sozopol -
- Loppusanat -

Matkakertomus / matkapäiväkirja eräästä kesälomareissusta vieraaseen maahan.

Lopuksi:
Tämä matkakertomus tai matkapäiväkirja perustuu omakohtaisiin kokemuksiin ja on kirjoitettu omien lomamatkalla tehtyjen muistiinpanojen ja muistikuvien pohjalta. Jos tässä tekstissä on jotain asiavirheitä, niin joko muistan väärin tai sitten olen käsittänyt jotain väärin. Paikkojen, kuten ravintoloiden nimiä en muista enää kaikkia. Hintoja tuli kirjattua jonkin verran, kuten edellä olevasta tekstistä käy ilmi. Emme ole perehtyneet maan kulttuuriin yhtään syvällisemmin, vaan olimme sopuleina muiden kaltaistemme joukossa. Mikäli tässä on jotain aivan kauheasti pielessä, niin asiasta voi lähettää minulle sähköpostia.

Matkan yllättävin havainto oli erittäin ystävälliset ihmiset. Hintataso oli suurin piirtein sellainen, mihin ennakkoon saamamme tiedot olivat viitanneet. Nykyisin hintataso voi olla jo aivan eri, joten kaikkiin hintatietoihin tulee suhtautua kuin yleensäkin historiaan. Suunnitelmissamme oli mennä Bulgariaan uudelleen seuraavana kesänä, mutta se jäi perheen kasvaessa yhdellä nelijalkaisella. Uusi reissu on toki suunnitteilla, joten pitäkäämme peukkuja sen toteutumisen suhteen. Toivottavasti tästä tekstistä on jollekulle jotain apua matkasuunnitelmia tehdessä tai matkaa odotellessa.

Viimeisimmäksi loppujen lopuksi vielä jotain hintatietoja kesäkuulta 2004, joita olin merkannut ylös muistiinpanoihin. Muistakaa kuitenkin niiden historiallinen seikka! Kaikki hinnat ovat Bulgarian levoja (BGN) ja nimenomaan noin hintoja. Hinnat vaihtelevat jopa pienellä alueella.

Bussi Sunny Beach – Nessebar 0,50
Minijuna Sunny Beachin sisällä 1,50

Juomia oli hyvin monen hintaisia, mutta tässä jotain hintoja.
Olut 0,5 litraa kaupassa 1,00
Johnny Walker red label 32,00 – 40,00
Vodka 0,7 litraa 5,40
Pliska brandy 0,7 litraa 12,40
Valkoviinipullo 0,7 litraa alkaen 1,90 –
Limut ravintolassa 2,30
Olut ravintolassa alkaen 0,80 –
Vesi ravintolassa 1,20

T-luupihvi 19,00
Pippuripihvi 11,00
Hampurilainen ravintolassa 5,50
Rannekellot 5,00 – 15,00
Lippikset 10,00
Pomppulinna 15 minuuttia 4,00
Vessamaksu 0,30


Rauno Vääräniemi

Sunny Beachin kuva-albumi

- edellinen päivä - etusivulle -