Bulgarian lomamatka kesäkuussa 2004

- Burgas - Sunny Beach - Nessebar - Ropotamojoki - Sozopol -
- 7. päivä -

Matkakertomus / matkapäiväkirja eräästä kesälomareissusta vieraaseen maahan.

Maanantai 7.6.2004
Alkaa vaikuttaa jo sairaalta tämä lomalla herääminen. Heräsin pirteänä jo puoli kahdeksan aikaan, mikä pisti vähän harmittamaan. Laitoin reilun tunnin päästä eilen ostamamme lelukissan herättämään muut nukkujat. Kissa toimi paristoilla ja kävellessään se piti naukumista. Herätys ei ollut tällä kertaa minun syyni, vaan kissan. Aamulämpötila näytti yhdeksän aikaan 19 astetta. Noin kello 16:00 aikaa ulkona oli lämpöä 23 astetta. Aamuinen hiustenpesu sai avovaimon neljästä lisäletistä kaksi irtoamaan. Kovinpa oli kestävää, ihan suhteessa siihen pojan hennatatuointiin.

Kampaamon avaamista odotellessamme jututimme paitakauppiasta ja ostimme samalla muutaman paidan. Paitoihin sai valita itse kuvat. Kuvavalikoima ei tosin ollut kovin meikäläisen mieleen. Päinvastoin, päälläni ollut isolla naisen kuvalla varustettu Kalevala-paita herätti useammankin paikallisen kauppiaan huomion. Osa tuli jopa kojuistaan ulos tavailemaan sen tekstiä, kun kävelimme kojujen editse. Huomio oli samaa luokkaa, kuin aikoinaan Kanarialla pojan päässä ollut arabiankielisellä tekstillä varustettu lippalakki, joka oli ostettu Itäkeskuksen Anttilasta.

Uudet letit saatiin paikoilleen takuutyönä, joten olimme tyytyväisiä tilanteeseen. Kampaamossa ei yritetty millään tavalla pistää ehdolle niiden pois lähtemistä, vaan palvelu pelasi loistavasti. Olisihan sen voinut kerralla tehdä kunnolla, mutta tunnetusti tekevälle sattuu kaikenlaista, jopa ihan täällä kotomaassakin. Letteilyn jälkeen löysin itseni jälleen kangaskaupan ja lemmikkieläinkaupan vierestä. Mikäs siinä, onhan sitä ostettava, ettei vaan mitään halpaa jää ostamatta, hah.


Ihan hyvännäköistä musiikkia.
Ihan hyvännäköistä musiikkia.

Tänään saimme nauttia myös livemusiikista aivan hotellimme vieressä. Paikalle oli kasattu esiintymislava ja siellä oli esiintyjiä kuvaamassa BBT, eli muistini mukaan Bulgarian Balkan TV. Paikalla oli jousisoittimien kanssa muutama nätti nuori nainen. Lisäksi myöhemmässä vaiheessa lavalla oli jotain tanssiesityksiä, mutta ne eivät näemmä tarttuneet kameran muistikortille.

Päätin sivistää itseäni ja ostin cd-levykauppiaalta bulgarialaista pop-musiikkia sisältävän cd-levyn. Tiedä sitten, oliko levy aito, kopio vai kopion kopio? Muuten jäivät levyt ja dvd:t ostamatta, vaikka niitä eräs toinen kauppias kovasti yritti myydä. Kysyin piruuttani, että pitääkö yksi lasten dvd sisällään suomalaista tekstitystä. Ei pitänyt, vaan sen sai kauppiaan kertoman mukaan helposti imuroitua internetistä.


Paikallinen
Paikallinen ”loisto” eli linja-auto.

Aikamme basaarialueella kierreltyämme tulimme taas siihen pisteeseen, jossa olisi parempi hakeutua jonnekin ruoan ääreen lepyttelemään murisevia massuja. Suunnistimme tällä kertaa erääseen pieneen ruokapaikkaan basaarialueen linja-autoaseman puoleisessa päässä. Siellä oli aika rauhallista verrattuna alueen toiseen päähän. Ruokapaikoissa oli tilaa mihin istua, sillä vain muutama ruokailija kansoitti näitä paikkoja iltapäivän tunteina. Paikka jossa ruokailimme, loisti oikein suomenkielisellä ruokalistalla. Ateriamme maksoi tällä kertaa 22 levaa juomien kanssa. Hinta – laatusuhde oli aivan kelvollinen, vaikka tuskin kovin kulinaristien mieleen.

Illemmalla saimme jälleen vettä niskaan tai oikeastaan ei meidän niskaan, sillä satuimme olemaan juuri hotellilla käymässä. Onneksi hotellin televisiosta näkyi piirrettyjä, joten poika sai ajan kulumaan hotellihuoneessa todella hyvin. Kyllähän kuka tahansa jaksaa katsoa piirrettyjä useamman tunnin putkeen vai? Sateen lakattua palasimme vielä basaarialueelle. Olin huomannut siellä eräällä kauppiaalla kahdenlaista chiliä pusseissa ja ostin niitä molempia itselle tuliaiseksi. Sade ei vaan ollut oikein ystävämme, vaan se jatkui jälleen ja me palasimme hotelliin odottelemaan kuivempaa keliä. Tänään olimmekin sitten ensimmäistä kertaa liikkeellä hieman myöhemmin illalla, sillä ilta oli tämän matkamme viimeinen.


Rantabulevardi illalla.
Rantabulevardi illalla.

Eräs bechbaari rantabulevardin varrella.
Eräs beachbaari rantabulevardin varrella.

Tradition mukaan kävimme syömässä myös tänään pannarit, sillä eihän niin hyvää herkkua kannata jättää syömättä. Ostin tällä kertaa myös todellisen turhakkeen, nimittäin vilkkuvan kotkapinssin. Myöhemmin huomasin, että sen vilkkuvaloista oli osa jo sammunut, eli se siitä laadusta jälleen kerran. Nätti se oli silti pimeässä, vaikkakin vain puolivaloilla vilkutellen.

Viimeisen illan kunniaksi halusimme mennä käymään jossain baarissa. Löysimme rantabulevardin varrelta jonkun beachbaarin, jonne tungimme itsemme. Paikallisen tavan mukaan siellä oli tuohon aikaan happy hour, joten saimme yhtä tilattua drinkkiä kohden toisen ilmaiseksi. Tämä koski myös avovaimon tilaamaa alkoholitonta drinkkiä. Pojan limua se ei koskenut, mikä hieman harmitti häntä. Ilta oli sen verran viileä, ettemme viihtyneet kovin pitkään kyseisessä paikassa, vaan palasimme noiden drinkkien jälkeen hotellille.


- edellinen päivä - etusivulle - seuraava päivä -


© Rauno Vääräniemi