Turkin lomamatka 2007

- Alanya-
- Loppusanat -

Matkakertomus / matkapäiväkirja eräästä kesälomareissusta vieraaseen maahan.

Lopuksi:
Tämä matkakertomus tai matkapäiväkirja perustuu omakohtaisiin kokemuksiin ja on kirjoitettu omien lomamatkalla tehtyjen muistiinpanojen ja muistikuvien pohjalta. Jos tässä tekstissä on jotain asiavirheitä, niin joko muistan väärin tai sitten olen käsittänyt jotain väärin. Emme ole perehtyneet maan kulttuuriin yhtään syvällisemmin, vaan olimme turisteina muiden kaltaistemme joukossa. Mikäli tässä on jotain aivan kauheasti pielessä, niin asiasta voi lähettää minulle sähköpostia.

Turkin valitseminen lomakohteeksi oli sattumaa jollain tasolla, sillä mielessä oli paljon muitakin paikkoja. Mitään pakkoa minulla ei ole mennä minnekään, eikä sen suhteen isompia himoja käydä jossain tietyssä paikassa vuodesta toiseen. Se kaikki negatiivinen minkä kuulin Turkista, ehkä vähän kannusti tutustumaan maahan omin silmin.

Kauppiaat ja ravintoloiden työntekijät olivat kyllä aktiivisia, mutta mielestäni silti ihan asiallisia ja ystävällisiä. Ainakaan suomenkielellä meille ei haistateltu missään. Mikäli se tehtiin paikallisella kielellä, niin olemme onnellisia kun emme ymmärrä sitä. Alanya oli kaupunkina siisti, kuten myös hotellimme. Hotellissa oli ainoastaan hissien suhteen sanomista, niistä toinen oli lähes kokoajan rikki. Hotellihuoneessa oli kaikki tarvittava; pyyhkeet, hiustenkuivaaja, shampoot, saippua, tallelokero, televisio, ilmastointi ja jääkaapissa vettä jokaiselle päivälle. Pyyhkeitä ei saanut viedä altaille, joten allaspyyhkeet piti olla omat. Huoneisiin ei saanut hissinoven pielessä olevan kyltin mukaan viedä juotavaa tai syötävää. Kukaan ei koskaan tutkinut reppuamme, joten kyllähän sinne tuli jotain ”kiellettyä” aina kuljetettua.

Paikkana Alanya oli kalliimpi mitä edelliset lomakohteemme Bulgariassa. Ruokailujen hinnoista en osaa sanoa mitään, sillä hotellin hintaan kuului kaikki ateriat ja se oli omasta mielestä hyvä ratkaisu tälle reissulle. Poika ronklasi ruoasta, mikä pisti miettimään millaisia matkoja varaan mahdollisesti jatkossa.

Turkista jäi mieleen monet, monet ystävälliset ihmiset, jotka tulivat juttelemaan kanssamme eri tilanteissa. Ilmat olivat myös hyvät lomaa ajatellen. Lisäksi mieleen jäi välillä aivan poskettoman korkeat lähtöhinnat tuotteille. Joku neuvoi aikoinaan, että puolet pois, niin ollaan oikeassa hinnassa. Tuo ei kuitenkaan pitänyt meidän kokemuksen mukaan aina kutinsa, kuten edellä olevasta tekstistä voi lukea.

En listaile sen enempiä hintoja, koska niiden bongaileminen jäi todella vähiin. Reissu oli kalliimpi mitä ajattelin, mutta halvempi mihin olin varautunut. Joku miettii kuitenkin sitä, että miten paljon rahaa meni. Laskeskelin, että minä tuhlasin siellä kaikkineen noin nelisensataa euroa. Tähän summaan kuului kotimaan pysäköinti, taksiretki, taksikyydit Alanyan sisällä, matkatoimiston retki, hotellihuoneen lisäaika, tallelokero ja yleensäkin kaikki kulut. Poika selvisi noin 160 euron menetyksellä.

Voisimme lähteä uudelleenkin, mutta mielellään eri kohteeseen näkemään taas jotain uutta. Sen verran pitää vielä sanoa, että Alanyaa voin suositella myös niille, jotka haluavat juoda lomallaan Juhla Mokkaa, keskustella myyjien kanssa suomenkielellä ja lukea suomenkielisiä ruokalistoja.

Hyviä lomareissuja teille kaikille!


Rauno Vääräniemi

- edellinen päivä - etusivulle -